I denne guide gennemgår vi 1-klik installationen af div. CMS’er hos Servage. Du kan bl.a. installere WordPress, MediaWiki, Webcalendar, Typo3, PHPfusion, CMS made simple og meget mere.
Har du endnu ikke et webhotel, så kan du finde en løsning til din hjemmeside, ved at besøge vores oversigt over hjemmesideløsninger.
Når du bestiller dit webhotel hos Servage, så kan du her angive om du vil have et script preinstalleret. Dermed kan du have eksempelvis WordPress på din hjemmeside fra starten, uden at du skal røre en finger. Det er nemt.
Har du ikke valgt at få et CMS preinstalleret, eller ønsker du bare at installere et andet, så kan dette gøres fra kontrolpanelet. I menuen i venstre side findes der et punkt der hedder “Tools”. Som underpunkt til Tools, kan du finde “Autoinstaller”. Autoinstaller er navnet på Servage’s 1-klik installation.
På siden “Autoinstaller” kan du vælge det script/CMS som du vil installere og derefter trykke på “install”. Derefter mødes du med følgende boks, hvor du skal vælge hvor du ønsker CMS’et installeret.
Lader du ovenstående boks være tom, så installeres CMS’et direkte på din hjemmesides forside. Angiver du en mappe, så installeres CMS’et i en undermappe med dette navn. F.eks. www.dinhjemmeisde.dk/undermappe
Eneste ulempe ved de automatiske installationer hos Servage er at der ikke installeres danske udgaver. Når du benytter WordPress skal det altså gøres på engelsk, eller du skal selv lave en lille ændring, for at få WordPress på Dansk. Denne ændring er dog ganske let, og du får den her i punktform:
- Besøg http://da.wordpress.org/ og download de 2 filer: “da_DK.po” og “da_DK.mo”
- Find dine ftp-login informationer i din velkomstmail fra Servage
- Log på ftp og placer filerne i “wp-content/languages”. Dvs. gå ind i mappen “wp-content” og derefter mappen “languages”. Her ligger du filerne.
- Hvis mappen “languages” ikke eksisterer, så kan du selv oprette den.
- Download filen “wp-config.php” fra domænets rod og åben den med Notepad eller lignende.
- Søg efter den linie hvor der står “define(‘WPLANG’, ”);”
- Ret linien til “define(‘WPLANG’, ‘da_DK’);”
- Gem filen og upload den til roden. (Dvs. overskriv den eksisterende fil)
Det kan virke af mange punkter, men det er hurtigt gjort, og herefter er WordPress på Dansk 🙂
Find Servage i vores oversigt over webhoteller.
Eller gå direkte til Servage her.