Har du lige startet en ny virksomhed og er i gang med at bygge en hjemmeside? Så er sikkerheden absolut noget af det vigtigste, du bør gøre dig overvejelser sig om, inden du starter. Det er nemlig efterhånden blevet enormt nemt for hackere at hacke forskellige websider og wordpress-sider. Dette skyldes, at der er mange webshops- og hjemmesideejere, som desværre har en del sikkerhedshuller på deres site, der gør det utrolig nemt for hackere at få adgang til deres oplysninger og informationer. Vil du gerne sikre din hjemmesides sikkerhed, bør du derfor læse med her.
Indholdsfortegnelse
Hvad er WordPress?
WordPress er det mest brugte CMS-system (Content Management System) i verden, og er et system, hvorpå du hurtigt og nemt kan skabe din egen hjemmeside. Mange virksomheder benytter sig af WordPress, da det er en langt nemmere og billigere løsning, end hvis man skulle få diverse programmører til at skabe og designe sin hjemmeside.
WordPress er et meget simpelt system, som du kan benytte dig af, hvis du ønsker at lave en hjemmeside, blog eller portal. WordPress benyttes til at styre og organisere indholdet af din hjemmeside, og du kan derfor frit vælge, hvad din hjemmeside skal indeholde og hvordan den skal se ud.
Derudover kan du gennem WordPress vælge at benytter dig af diverse plugins, som både kan være med til at effektivere din arbejdsproces men også være med til at beskytte din website.
En overset sikkerhed på WordPress
Da ekstrem mange mennesker benytter sig af WordPress, er det derfor også essentielt at interessere sig for sikkerheden, da ingen ønsker at blive udsat for et hackerangreb. Desværre er sikkerheden på WordPress ofte et overset emne, og derfor bliver over 30.000 WordPress-sider hver dag udsat for et hackerangreb.
Men der er heldigvis lette og overskuelige måder at forhindre at blive hacket på, og benytter du dig derfor af WordPress, bør du overveje om og hvordan, du skal tage midlerne i brug.
Privatisering og beskyttelse
Om det handler om din hjemmeside eller generelle færden på internettet, ønsker du sandsynligvis altid at beskytte dig selv og dine oplysninger. Dette kan du gøre på flere måder. Først og fremmest er det vigtigt at pointere, at alt du foretager dig på nettet kan spores og overvåges, og det er de færreste af os, der er interesserede i dette.
Der findes forskellige måder, hvorpå du kan tage dine sikkerhedsforanstaltninger og beskytte dig selv imod et hackerangreb, som vi vil komme ind på her.
Antivirus
Har du ikke allerede installeret et antivirus program, kan dette være et godt sted at starte. Et antivirusprogram forhindre din computer i at blive inficeret af forskellige virusser, og du kan på den måde beskytte dit website mod virus og eventuelle hackerangreb.
VPN-Forbindelse
Derudover kan du erhverve dig en VPN-forbindelse, som i høj grad både vil sikre din hjemmesides oplysninger. VPN står for Virtual Private Network og kan betragtes som et program, der krypterer samtlige af dine søgehistorikker, data og private oplysninger. En VPN-forbindelse skjuler således alt, hvad du foretager dig på nettet og skjuler også, hvor du befinder dig i verden.
Plugins og opdatering
Vil du forhindre hackere i at få adgang til dine oplysninger og indhold, kan du benytte dig af forskellige plugins, som kan hjælpe dig med at gøre din hjemmeside mere sikker. Heriblandt kan du f.eks. vælge ITheme, Sucuri eller Wordfence, som alle er plugins, som holder hackere på afstand.
Vælger du at benytte dig af disse plugins, bør du altid huske at opdatere dem. Når en hacker vil forsøge at hacke en hjemmeside, vil han ofte være på jagt efter forskellige sikkerhedshuller, som f.eks. kan findes i et plugin, som ikke er blevet opdateret. Husk også altid at slette eller fjerne de plugins, som du ikke bruger, da du sandsynligvis vil glemme at opdatere ubrugte plugins, og derfor får hackere ofte adgang via gamle plugins.
Et sikkert password
Derudover er det selvfølgelig essentielt, at du benytter dig af en adgangskode, som er svær at knække. Det nytter altså ikke noget, at din kode er identisk med samtlige af dine andre adgangskoder, da koderne i så fald risikere at blive kompromitteret og derfor er nemmere at hacke. Din adgangskode bør – snare skal – gerne være lang og kompliceret, vælg derfor både bogstaver, tal og gerne symboler.
Et godt råd
Sidst men ikke mindst er der nogle enkelte ting, som du bør undgå, hvis du gerne vil sikre sig selv og din hjemmeside imod et hackerangreb. Du bør f.eks. aldrig give dine oplysninger ud medmindre du er 100% sikker på, at vedkommende eller hjemmesiden, som efterspørger oplysningerne, er legitime.
Åben eller klik aldrig på mails, hvis e-mailadressen virker suspekt. Slet hellere mailen hvis du på nogen måde er i tvivl om afsenderen. Du bør desuden ikke tillade andre mennesker at uploade filer til din hjemmeside, da du aldrig ved, hvad en eventuel hacker kunne finde på at uploade, hvis han fik chancen.

Skriv et svar